חדשות נדלן 2.0
חדשות נדלן 2.0
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
ראשי » חדשות הנדל''ן » גאווה ישראלית בספרד: חברת סולאיר אנרגיות מתחדשות בפרויקט הקמת תחנת כוח בספרד

גאווה ישראלית בספרד: חברת סולאיר אנרגיות מתחדשות בפרויקט הקמת תחנת כוח בספרד

יעל וייס

סולאיר אנרגיות מתחדשות, העוסקת בייזום, הקמה ותפעול של מערכות סולאריות בישראל, ספרד, איטליה ופולין, מדווחת על חיבור אליזסראן, הפרויקט הראשון של החברה, לרשת הולכת החשמל בספרד. מדובר בפרויקט ייחודי, תחנת כוח בהספק של כ-50 מגה-וואט, המשתרעת על פני כ- 1,000 דונם של קרקע מורכבת ביותר, בחבל ארגון שבספרד. עלות הקמת הפרויקט כ36 מיליון יורו

תחנת הכוח הסולארית כוללת קו מתח עליון באורך של כ-8 ק”מ ותחנת השנאה לרשת ההולכה. אליזסראן הוא הפרויקט הראשון שמתחבר לרשת החשמל הספרדית מתוך צבר פרויקטים של כ- 1,362 מגה-וואט הקיימים בספרד, מתוכם כ-1 ג’יגה-וואט צפויים להתחבר עד סוף שנת 2023. מהדיווח עולה כי, הכנסות מהפרויקט צפויות לעמוד על כ-19 מיליון ש”ח לשנה, לתקופה של 30 שנה. עלות הקמת הפרוייקט עמדה על כ-36 מיליון אירו.

סולאיר התקשרה עם חברה מובילה למכירת 70% מהספקת החשמל לתקופה של 10 שנים במחיר של כ-34 אירו למגה וואט שעה ולגבי יתרת החשמל בוחנת חלופות גידור לטווח בינוני על מנת לקבע מחירים גבוהים מהצפוי בשוק האנרגיה הספרדי.

אליזרסן היום. צילום: סולאיר

אלון שגב, מנכ”ל החברה: “מדובר בהישג משמעותי לחברה שמהווה הבעת אמון של השוק בעולם ובישראל בחברה וביכולותיה הטכנולוגיות התפעוליות והעסקיות. אנו מתמקדים בשנתיים הקרובות בהגדלת הצבר המניב של החברה ועמידה ביעדים השאפתניים שקבענו. החיבור של הפרויקט בסרגוסה מהווה אינדיקציה לייחודיותה של החברה ולהצלחותיה במקומות ובקרקעות מורכבים וקשים ביותר מבחינת תכנון וביצוע”.

אליזרסן, דצמבר 2020. צילום: סולאיר

אליזסראן נמצא בעמק Paracuellos Del Jiloca (סרגוסה) מעל 100 הקטרים ​​של סביבה הררית רווית סלעים ושיפועי קרקע רבים. ייזום, תכנון וביצוע הפרויקט כללו מידה רבה של מורכבות, כאשר יותר מ-20 מכונות כבדות היו מעורבות בעבודות האזרחיות במשך 4 חודשים רק כדי להכין את האדמה. על מנת לשמר את השטח הותאמו עוקבי השמש (TRACKERS) והפנלים (123,000) בהתאם לשיפועי הקרקע ההרריים. עבודת התכנון דרשה דיוק רב על מנת שלא לפגוע בתפוקת המתקן. לשם כך פוצלו 1,000,000 מ”ר הקרקע ליותר מ-300 חלקות של 3,000 מ”ר כל אחת, מאחר ודרישות ההיתרים חייבו מתן דגש לשימור הסביבה והטבע. קו החיבור למתקן הוטמן לכל אורכו תוך שמירה על החורש הטבעי באזור והדבר כלל תכנון וביצוע של חציית נהר שופע ואת הכפר Paracuellos Del Jiloca.

אלון שגב. צילום: סולאיר

בחודש שעבר סיימה סולאיר, בהצלחה גדולה, את הנפקת האג”ח ראשונה עם ביקושי יתר של כ-318 מיליון ₪, מתוכם החברה גייסה כ-242 מיליון ש”ח בריבית שנתית של 2.3%. סולאיר נהנית ממקורות פיננסיים מגוונים עם גופים פיננסיים מובילים בישראל ובחו”ל. לחברה פרויקטים מותקנים בהספק של כ-122 מגה-וואט הכוללים כ-180 מערכות בישראל ותחנת כוח בהיקף של 50 מגה וואט בספרד. כ- 1.8 גיגה וואט צפויים להתחבר עד סוף שנת 2023. הנהלת סולאיר דוגלת באסטרטגיית גידור אדפטיבית – פיזור הסכמי PPA על פני תקופות משתנות במתווים מגוונים, פיזור גאוגרפי בין שווקים שונים: ישראל, ספרד, איטליה, פולין ובחינת שווקים נוספים, ושליטה בכל שרשרת הערך – כניסה לפרויקטים בשלבי הייזום, הקמתם ותפעול שוטף.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר: avihai.zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אשדוד אשקלון באר שבע בנייה דיור ציבורי דירה בהנחה דירה חדשה דירות הסכם גג השקעה השקעה בנדל"ן השקעות השקעות נדל"ן התחדשות עירונית חיפה חריש יואב גלנט יזמות נדל"ן יחידות דיור ירושלים לוד מחירי הדיור מחיר למשתכן מקרקעי ישראל משה כחלון משכנתא משרד הבינוי והשיכון משרדים נדל''ן ניר שמול נתניה עורך דין עיצוב הבית פינוי בינוי פריפריה פתח תקווה קבלן רמ"י רמת גן רשות מקרקעי ישראל שיפוץ שר הבינוי והשיכון שר הבינוי והשיכון יואב גלנט תל אביב תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס