הודעת היח”צ שנחתה השבוע על שולחן המערכת נפתחה במשפט שאמור היה כנראה לשדר קלילות וחדשנות, אך בפועל מעורר בעיקר אי-נוחות: “לפני הסופר והשנ”צ בשישי – פופ אפ נדל”ן ראשון בישראל”.
הקונספט, שיתקיים ביום שישי ה-20.2.26 באוניברסיטת בר אילן , מציע גישה מהפכנית כביכול: “להפוך את רכישת הדירה באופן חד פעמי לפעילות בעלת היבט צרכני. פעם אחת בלבד… קופצים על הדרך, במקום הקפה ושאר הסידורים… לרכוש דירה”.
תעצרו רגע ותקראו את זה שוב. המארגנים, אותם מובילה בפרסומים שיר טורם הספרי שאף הכריזה על עצמה כעל “מומחית נדל”ן” וממתגת ערים, מבקשים מאיתנו להתייחס להתחייבות הכלכלית הכבדה ביותר שנטול על עצמנו בימי חיינו – התחייבות של מיליוני שקלים ומשכנתא לעשרות שנים – כאל תחליף לקפה של יום שישי בבוקר. “על הדרך”, הם קוראים לזה.


הלחץ של הקבלנים, הסיכון שלכם
נכון, רשימת החברות שיציגו באירוע מכובדת וכוללת שמות כמו אפריקה ישראל, אזורים, אשדר, דמרי ועוד. ונכון, השוק נמצא בקיפאון יחסי, מה שגורם לקבלנים לחפש כל דרך יצירתית להיפטר ממלאי הדירות המעיק. אבל השימוש במונח “פופ-אפ” – מושג הלקוח מעולמות האופנה והמזון המהיר, שנועד לייצר תחושת דחיפות וארעיות (“הטבה בלעדית ל-6 שעות בלבד” ) – הוא בעייתי בלשון המעטה כשהמוצר הוא קורת גג. המטרה המוצהרת היא “לגרום לקהל היושב על הגדר להתעורר”. אבל האם להתעורר משמעו לקבל החלטה פזיזה בתוך המולה של יריד מכירות, תחת סטופר של כמה שעות?


המארגנים מבטיחים “מחירים אטרקטיביים ביחס למחירי השוק”. אומנם בפרסום לא חשפו בפנינו המארגנים אילו הטבות והנחות צפויות לרוכשים ביום המבצע, אבל הרשו לנו להטיל ספק בייחודיותם. בתקופה שבה משרדי המכירות עומדים ריקים למחצה, כל רוכש פוטנציאלי שמגיע לפגישה מסודרת במשרד המכירות יכול לקבל את אותן “הנחות מפליגות” ואותם תנאי תשלום גמישים, בלי הלחץ המלאכותי של אירוע “פופ-אפ” תחרותי. ההנחה הזו שתקבלו ביום שישי בבוקר “במקום הקפה”, תחכה לכם ככל הנראה גם ביום ראשון בבוקר, אחרי שתשנו על זה לילה, תתייעצו עם עורך דין ותבדקו את יכולת ההחזר שלכם.
דירה לא קונים “על הדרך”
יוזמות שיווקיות הן דבר מבורך, והרצון להניע את השוק מובן. אבל הניסיון לנרמל רכישת דירה כפעולה אגבית, משהו שעושים בין הקניות בסופר לשנת הצהריים, הוא מסוכן.
בתקופה של חוסר ודאות כלכלית, כשהערכות רבות מדברות על אפשרות לירידת מחירים נוספת, הציבור צריך להיות שקול, זהיר ורציונלי. מי שקונה דירה בין הסידורים של יום שישי בגלל לחץ של “6 שעות בלבד”, עלול לגלות שאת המחיר הוא ישלם הרבה אחרי שהקפה של שישי בבוקר כבר יתקרר.

