חדשות נדלן 2.0
חדשות נדלן 2.0
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
ראשי » חדשות הנדל''ן » היחידה המשטרתת לחקירת תאונות עבודה “פלס” יוצאת לדרך

היחידה המשטרתת לחקירת תאונות עבודה “פלס” יוצאת לדרך

אביעד ברטוב

השר לבטחון הפנים ארדן חנך את היחידה החדשה לחקירת תאונות עבודה “פלס” (פועלים ללא סיכון) של משטרת ישראל ומשרד העבודה והרווחה שיוצאת היום לדרך

בטקס שהתקיים במטה הארצי בירושלים, במעמד השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ובהשתתפות מנכ”ל משרד העבודה והרווחה אביגדור קפלן, מר מרדכי אלישע ממונה על זרוע עבודה, מ”מ מפכ”ל המשטרה, ראש אח”מ, ראש להב, פרקליטות המדינה, רשם הקבלנים, ורשות המיסים נחנכה יחידת החקירות “פלס” – פועלים ללא סיכון – שתפעל כמפלג חקירות תאונות עבודה ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל”כ) בלהב 433.

היחידה תעסוק בגיבוש ראייה כוללת לטיפול בתופעת תאונות העבודה, בחקירת אירועי תאונות עבודה חמורות ובחשיפת עבירות פליליות נוספות המשיקות לתחום.

השר לבט”פ, גלעד ארדן. צילום: משטרת ישראל

השר לבטחון הפנים ארדן הודה לשר העבודה והרווחה חיים כץ על הרתמותו לנושא חשוב זה ועל פעילותו להגברת האכיפה, לקידום תיקוני חקיקה ולהשגת עשרות תקנים נוספים לפקחים שפועלים יחד עם משטרת ישראל להגברת האכיפה ולהצלת חיי אדם.

השר לבט”פ גלעד ארדן: “תאונות עבודה גובות חיים רבים בישראל מדי שנה והאחריות המרכזית על הבטיחות באתרי העבודה היא של המעסיקים והקבלנים. הקמת היחידה תסייע להציל חיים רבים כשסוף סוף תיווצר הרתעה אצל המעסיקים והקבלנים שתגרום להם להבטיח שכללי הבטיחות באתרי העבודה נשמרים בקפידה”.

שר העבודה והרווחה חיים כץ: “אני מברך על הצטרפותם של שותפים נוספים למאמצינו לבלום את הקטל באתרי הבנייה. היחידה החדשה תייעל את הליך חקירת תאונות העבודה ותעמיק את ההרתעה בקרב הקבלנים. כולי תקווה שלא נצטרך לבצע חקירות רבות ושהיזמים ינקטו בפעולות מניעה משמעותיות יותר בכדי למנוע את התאונה הבאה.”

הממונה על זרוע העבודה, מר מרדכי אלישע: “הקמת יחידה חשובה זו ושיתוף הפעולה בין משרד העבודה והרווחה למשטרת ישראל, היא כלי נוסף ומשמעותי במאמץ הכולל של משרדנו במלחמה בעבירות הבטיחות שגובות מחיר חיי אדם”

מ״מ מפכ״ל המשטרה, ניצב מוטי כהן אמר: ״הקמת מפלג ייעודי כחלק מהיחידה הכלכלית של להב 433 בשיתוף נציגים ממשרד העבודה והרווחה שייעודו הגברת האכיפה והמניעה בתחום תאונות העבודה – יובילו להגשת כתבי אישום איכותיים כנגד גורמים המזוהים עם הפרת החוק בתחום הבטיחות, יגבירו את ההרתעה, ייקבעו נורמות עבודה בטוחות ויגבירו את הציות לחוק. עצם קיומה של היחידה, יסייע למניעת עבירות מסכנות חיים באתרי הבנייה. המפלג יפעל נגד אתרים בהם קיימים ליקויי בטיחות חמורים, לצד גורמי אכיפה נוספים בליווי הפרקליטות ויפעל מול גורמים נוספים הנותנים שירותים לאתרי הבנייה ומשפיעים על תחום הבטיחות. הצלחת המפלג כשכל גוף מביא את היתרון היחסי שלו – משמעותה הגנה על חיי אדם ומניעה של טרגדיות אנושיות מיותרות״.

ניצב גדי סיסו ראש אח”מ: אנו משיקים את הקמתה של היחידה לתאונות עבודה במשטרת ישראל המיועדת לסייע בעיצוב מציאות משולבת וחדשנית בתחום האכיפה וההסברה וכגורם מקצועי מכווין ליחידות השטח על סמך הניסיון, הידע והמומחיות שירכשו ויוטמעו במערכיה”.

בשנים האחרונות חלה עלייה בתאונות העבודה החמורות שהסתיימו במוות או בחבלות חמורות, שהטיפול החקירתי בהן מצוי באחריותה של משטרת ישראל. בעקבות העלייה באירועים התקבלה לפני כשנה החלטה משותפת על ידי השר לבט”פ – ח”כ גלעד ארדן ושר העבודה והרווחה חיים כץ להקים יחידה משטרתית משותפת לחקירת תאונות עבודה שתאכוף את החוק ודיני העבודה על קבלנים.

המערך שהחל לפעול יתמקד הן בהובלת אכיפה משולבת עם מפקחי משרד העבודה והרווחה והן באכיפת תאונות עבודה חמורות וטיפול בתיקי תאונות עבודה מורכבים שהטיפול החקירתי בהן מצוי בידי המשטרה. כלל פעילות האכיפה תתמקד בשילוב של סמכויות מנהליות עם חקירות פליליות בתחום.

במשטרת ישראל ובמשרד העבודה והרווחה שבים ומדגישים, כי האחריות לצמצום תאונות עבודה, מונחת לפתחם של הקבלנים ומנהלי העבודה באתרי הבנייה. היחידה החדשה המשותפת תפעל על מנת לצמצם את תאונות העבודה המתרחשות באתרי הבנייה השונים ברחבי הארץ.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר: avihai.zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אשדוד אשקלון באר שבע בנייה דיור ציבורי דירה בהנחה דירה חדשה דירות הסכם גג השקעה השקעה בנדל"ן השקעות השקעות נדל"ן התחדשות עירונית חיפה חריש יואב גלנט יזמות נדל"ן יחידות דיור ירושלים לוד מחירי הדיור מחיר למשתכן מקרקעי ישראל משה כחלון משכנתא משרד הבינוי והשיכון משרדים נדל''ן ניר שמול נתניה עורך דין עיצוב הבית פינוי בינוי פריפריה פתח תקווה קבלן רמ"י רמת גן רשות מקרקעי ישראל שיפוץ שר הבינוי והשיכון שר הבינוי והשיכון יואב גלנט תל אביב תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס