חדשות נדלן 2.0
חדשות נדלן 2.0
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
ראשי » התחדשות עירונית » השר גלנט: “נקצר את משך הבנייה בישראל ב25%”

השר גלנט: “נקצר את משך הבנייה בישראל ב25%”

אביעד ברטוב

שר הבינוי והשיכון, אלוף (מיל׳), יואב גלנט נאם בוועידה להתחדשות עירונית של מרכז הבנייה הישראלי בירושלים ואמר: “בימים אלו, אנחנו מקצרים את משך הבנייה משלב התכנון ועד לאכלוס ב25 אחוז. לפני שלוש שנים כאשר נכנסתי לתפקיד, התהליך הממוצע של בנייה ארך 15 שנה. 7 שנים לתכנון והשאר לביצוע. אנו מובילים היום סדרה של החלטות ומהלכים במטרה לייעל ולקצר את משך זמן הבנייה בישראל. הקמנו במשרד הבינוי והשיכון, מרכז שליטה ובקרה שבכל זמן נתון ניתן לדעת בלחיצת כפתור איפה כל פרויקט בנייה עומד.
אני מזמין אתכם לעיר חריש כדי לראות את התממשות פרויקט “תכנן ובנה” שמקצר משמעותית את הליכי התכנון ובנייה של שכונות חדשות. אנחנו נותנים מענקים לקבלנים על מנת לסייע בהטמעת שיטות בניה ומכשור טכנולוגי מתקדם. בנוסף, בחודשים האחרונים חתמנו הסכם עם המכון הלאומי לחקר הבנייה שעומל בימים אלו על פיתוח 11 שיטות בנייה מתקדמות שמטרתן לזרז את הליכי הבנייה בשטח.״

״מדינת ישראל היא מדינה קטנה, 27 אלף קילומטרים כולל הכול. השטחים הפתוחים חייבים להישאר לחקלאות, לבילוי ובמקומות מסוימים לצורכי אימוני צה”ל. ולכן, אסור להגדיל את הערים.

צילום: שר הבינוי והשיכון, אלוף (מיל׳), יואב גלנט. צילום: ששון תירם

קחו לדוגמה את העיר ירושלים, יושבים בעיר פחות ממיליון איש, 8-9 אנשים בכל דונם. בכל מקום בעולם זה נחשב עיר לא צפופה. אנחנו למעשה צריכים לקחת רבעים שלמים כמו גונן וקטמון ולהפוך אותן למשהו שנראה אחרת – כולם זוכרים איך נראתה ממילא לפני 20-30 שנה. השכונות המוזנחות והבעייתיות ביותר במרכזי הערים הן אלו שיהפכו להיות המקומות האטרקטיביים ב15-20 שנה הקרובות. והסיבה לכך פשוטה, השכונות האלו נמצאות במרכזי הערים וערך הקרקע שלהן הוא עם הפוטנציאל הגדול ביותר. כל המקומות שנבנו בשכונות אלו נבנו כמבנים ראשונים, חלקם לפני 100 שנה ואין מצב שהם ימשיכו לעמוד במצב כזה כמו שהם עומדים עכשיו. יד אליהו, שכונת שפירא בתל אביב או שכונת הדר וקטמון בירושלים, כולן שכונות בנות 70 עד 100 שנה הנמצאות במרכזי העיר ולא יתכן שהן ימשיכו לעמוד במצבן הנוכחי”

עוד התייחס השר לנרשמים בפרויקט ״מחיר למשתכן״ ואמר: “הבעיה היא ש-50 אחוז מהנרשמים בפרויקט מחיר למשתכן, אלו זוגות בגילי 35 ומעלה עם שלושה ילדים. הזוגות האלו היום צריכים להיות בעלי דירה כבר לפני עשור. ולכן, אנחנו כיום עם תכנית ״מחיר משתכן״, אנו סוגרים פערים שנוצרו במשך 20 שנה. זה לוקח זמן אבל אנחנו נתגבר על זה.”

בהתייחס לתכנית ״חץ לדרום״ שהוצגה השבוע, אמר השר גלנט: “מדינת ישראל היא מדינה מושתתת על שלושה עקרונות שמופיעים במגילת העצמאות: שוויון זכויות, משטר דמוקרטי, ומדינה יהודית. זאת אומרת שהממלכתיות הלאומית היחידה שיכולה להתקיים בישראל היא רק הממלכתיות הציונית. מי שרוצה להקים תת מדינה – לא בבית ספרנו. בתמיכה של גורמים עוינים מדרום הר חברון ובתמיכה של ח”כים ערבים, חל תהליך של איסלאמיזציה שמתחיל ממצודות יהודה עבור דרך העיירות הבדואיות ועד למכתשי דימונה. המציאות הזו סותרת את החזון הלאומי ואני לא מוכן לוותר על אחיזתנו בקרקע. לא יכול להיות שבמאה ה21, יתגוררו רק מאה אלף יהודים בקו באר שבע דרומה. אם לפני חמישים שנה לא היינו מקימים ישובים כמו דימונה, ירוחם ואופקים – לא הייתה לנו היום אחיזה ציונית בנגב.”

התחדשות עירונית יואב גלנט מרכז הבנייה הישראלי שר הבינוי והשיכון
« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר: avihai.zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אשדוד אשקלון באר שבע בנייה דיור ציבורי דירה בהנחה דירה חדשה דירות הסכם גג השקעה השקעה בנדל"ן השקעות השקעות נדל"ן התחדשות עירונית חיפה חריש יואב גלנט יזמות נדל"ן יחידות דיור ירושלים לוד מחירי הדיור מחיר למשתכן מקרקעי ישראל משה כחלון משכנתא משרד הבינוי והשיכון משרדים נדל''ן ניר שמול נתניה עורך דין עיצוב הבית פינוי בינוי פריפריה פתח תקווה קבלן רמ"י רמת גן רשות מקרקעי ישראל שיפוץ שר הבינוי והשיכון שר הבינוי והשיכון יואב גלנט תל אביב תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס