חדשות נדלן 2.0
חדשות נדלן 2.0
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
ראשי » חדשות הנדל''ן » נדחתה תביעת הבעלות על מבנה “בזק” סראשון לציון

נדחתה תביעת הבעלות על מבנה “בזק” סראשון לציון

אביעד ברטוב

ניצחון ליזם ארז מוסאצ’ו ולאיש העסקים אריאל רוטר: נדחתה תביעת מיליונים נגדו מצד מי שטען שמוסאצ’ו היה שותפו ברכישת מבנה “בזק” בראשון לציון. בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב’ השופט אורן שוורץ) דחה היום תביעה על סך 6.5 מיליון ש”ח שהגישה חברת ע.ד.מ מתחם רוטשילד בע”מ שבבעלות משה עזיזי נגד היזם ארז מוסאצ’ו ותאגיד שבשליטתו ובשליטת איש העסקים אריאל רוטר, וכן נגד חברת הדואר.

על פי הנטען בתביעה, בשנת 2012 ביקשה בזק למכור את זכויותיה במבנה בן שלוש קומות ברחוב רוטשילד 57 בראשון לציון, שהזכויות בו נחלקו בינה לבין הדואר. בסופו של יום נכרת הסכם למכירת הנכס לתובעת, שביקשה להסתייע בשותף כדי להשלים את העסקה. לשם כך נוהל משא ומתן בין התובעת לבין מר מוסאצ’ו. לגרסת התובעת, נוצרה בינה לבין מר מוסאצ’ו שותפות באשר לרכישת הזכויות בנכס. ואולם, על פי הנטען, לאחר שסוכם כי מר מוסאצ’ו יעביר לבזק חלק מן התשלום עבור העסקה, מר מוסאצ’ו נהג בחוסר תום לב והפר את התחייבותו, ובכך גרם להפרת ההסכם בין התובעת לבין בזק. לאחר מכן נרכש הנכס על ידי חברת רוטשילד שבבעלות מר מוסאצ’ו ומר רוטר.

תמונה באדיבות pixabay

מנגד טענו מר מוסאצ’ו ומר רוטר, באמצעות באי כוחם, עורכי הדין בעז בן צור וכרמל בן צור, כי ארז מוסאצ’ו החליט שלא להתקשר בעסקה עם התובעת לאחר שהתחוור לו כי מדובר בעסקה שיש בה חשש להערמה על שלטונות המס ולאחר שהתובעת הפרה את ההסכם שחתמה עם בזק. נטען כי הקשר בין הצדדים הסתיים מבלי שנחתם ביניהם כל הסכם, וכי הנכס נרכש רק לאחר שבזק הודיעה לתובעת על ביטול ההסכם עמה ופרסמה שוב את הנכס למכירה.

בפסק דין ארוך ומנומק דחה היום בית המשפט המחוזי את התביעה במלואה. נקבע כי “מר מוסאצ’ו ומר רוטר, באמצעות תאגידים שבשליטתם, רכשו את זכויותיה של בזק לאחר שהתובעת הפרה את הסכם המכר, לאחר שנשלחה לה על ידי בזק הודעת ביטול ולאחר שהנכס פורסם למכירה בציבור”. עוד צוין כי “המערכת העובדתית בענייננו מלמדת על זכויות במקרקעין שנרכשו על ידי חברת רוטשילד מכוח הסכם מכר שנכרת כדין”, וכי בין מר מוסאצ’ו לבין חברת הדואר נוהל “משא ומתן בדרך לגיטימית וכשרה”.

בית המשפט הוסיף כי “בין התובעת לבין הנתבעים או מי מהם לא נכרת חוזה. אף רכישת הנכס על ידי חברת רוטשילד אינה תולדה של הפרת חובת תום הלב על ידי מר מוסאצ’ו. אכן, התובעת כשלה בביצוע עסקת רכישת הנכס מבזק. אולם, היא אינה יכולה לתלות את הסיבה לכישלונה זה על צווארו של מר מוסאצ’ו, שבחר שלא להתקשר עם התובעת ובשלב מאוחר יותר העדיף לרכוש את הנכס באמצעות שותפות עסקית עם חברת רוטר. כישלונה של התובעת הוא אך פרי של טעויות כלכליות ויומרות עסקיות… דינה של התביעה אפוא, הוא להידחות על כרעיה ועל קרביה”.

התובעת חויבה בשכר טרחה בסך 100,000 ש”ח לטובת מר מוסאצ’ו ומר רוטר ובסך 50,000 ש”ח לטובת חברת הדואר.

בזק חוזה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר: avihai.zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אשדוד אשקלון באר שבע בנייה דיור ציבורי דירה בהנחה דירה חדשה דירות הסכם גג השקעה השקעה בנדל"ן השקעות השקעות נדל"ן התחדשות עירונית חיפה חריש יואב גלנט יזמות נדל"ן יחידות דיור ירושלים לוד מחירי הדיור מחיר למשתכן מקרקעי ישראל משה כחלון משכנתא משרד הבינוי והשיכון משרדים נדל''ן ניר שמול נתניה עורך דין עיצוב הבית פינוי בינוי פריפריה פתח תקווה קבלן רמ"י רמת גן רשות מקרקעי ישראל שיפוץ שר הבינוי והשיכון שר הבינוי והשיכון יואב גלנט תל אביב תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס