האם שוק הקרקעות בתל אביב מתחיל להתעורר? עסקת ענק שנחתמה היום (א’, 22.02.26) מספקת איתות חיובי ודרמטי במיוחד למשקיעים. קבוצת ריאליטי הודיעה על מכירת אחזקותיה במתחם “נס לגויים” בתל אביב-יפו לחברות י.ח דמרי וגושן שבבעלות מיכה קליין, משה גבריאל ואריאל שוב. תג המחיר: כ-450 מיליון ש”ח.
הנתון המעניין ביותר בעסקה הוא לוח הזמנים הקצר והתשואה החריגה. הקרקע, המשתרעת על שטח של כ-13 דונם, נרכשה על ידי ריאליטי מרשות מקרקעי ישראל רק בנובמבר 2025, תמורת כ-350 מיליון ש”ח. המכירה הנוכחית, כשלושה חודשים בלבד לאחר הרכישה, מגלמת פער של כ-100 מיליון ש”ח – המהווים תשואה על ההון של כ-60%.

בריאליטי מציינים כי בפרק הזמן הקצר שבו החזיקו בנכס, הקבוצה ניהלה וטיפלה בהליך עתירה מנהלית שהוגשה על ידי הדיירים המוגנים נגד ההליך המכרזי. ההליך הסתיים בפסק דין שדחה את העתירה, מה שסלל את הדרך להשבחה המהירה ולמימוש הנכס.
התוכנית: 500 דירות בשכונה החדשה
מתחם “נס לגויים” מהווה עוגן מרכזי בתוכנית “נווה עופר החדשה”, הממוקמת בין הרחובות בן צבי, נס לגויים, גרינבוים וציר שלבים. הקרקע שנמכרה מיועדת לבניית 498 יחידות דיור ושטחי מסחר. השכונה כולה צפויה לכלול כ-1,600 יחידות דיור בתמהיל מגוון, לצד שטחים נרחבים לשימושים ציבוריים, תעסוקה ומלונאות, כחלק מתפיסה של עירוב שימושים.

דן מנחם, שותף מנהל קרנות אקוויטי בקבוצת ריאליטי, מסר: “עסקת נס לגויים ממחישה את היתרון של ריאליטי כקרן יזמית ואקטיבית, שמזהה פערי ערך בנכסים מורכבים ויודעת להפוך אותם להזדמנויות השקעה בשלות. היכולת לשלב הבנה תכנונית, ניהול סיכונים ודיוק בביצוע מאפשרת לנו להציף ערך בפרקי זמן קצרים”.
עבור הרוכשות, חברת דמרי וחברת גושן (שהוקמה לפני כשנה על ידי מנכ”ל אפריקה ישראל מגורים לשעבר מיכה קליין ויזמי הנדל”ן הוותיקים עו”ד אריאל שוב ומשה גבריאל), מדובר בהזדמנות להחזיק בעתודת קרקע משמעותית באחד האזורים המתפתחים של תל אביב.
מיכה קליין, מנכ”ל חברת גושן, ציין: “אנו מזהים במתחם נס לגויים הזדמנות לרכישת עתודת קרקע משמעותית בתנאי רכישה אטרקטיביים. מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי לחברה, בשותפות עם חברת דמרי. הקרקע נמצאת בלב ליבה של תכנית מאושרת המחדשת את כל האזור, ונהנית מחיבוריות תחבורתית מצוינת ונגישות לצירי תנועה מרכזיים”.

