חדשות נדלן 2.0
חדשות נדלן 2.0
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
  • חדשות הנדל”ן
    • נדל”ן מסחרי
    • התחדשות עירונית
    • רגולציה וממשל
  • עיצוב הבית
  • מחירים
    • משכנתא ומימון
  • נדל”ן מסחרי
    • השקעות נדלן
  • לימודי יזמות נדל״ן
  • יצירת קשר
  • המומלצים
    • עצות מומחים
    • אינדקס עורכי דין
ראשי » השקעות נדלן » ניתוח מיוחד: אזור יהודה ושומרון הופך ללגיטימי יותר ויותר בקרב רוכשי הדירות והמשקיעים

ניתוח מיוחד: אזור יהודה ושומרון הופך ללגיטימי יותר ויותר בקרב רוכשי הדירות והמשקיעים

ערן טוויטו

אזור יהודה ושומרון הופך משנה לשנה ליעד אטרקטיבי בקרב רוכשי הדירות, ובהתאם היקפי הבנייה בו גדלים. מניתוח נתוני הלמ”ס שבוצע בחברת שיווק הנדל”ן דרא, עולה כי ביו”ש החלו להיבנות ב-12 החודשים האחרונים (יולי 2021 עד יוני 2022) סך של 3,117 דירות חדשות – זינוק של 75% לעומת התחלות הבנייה במחוז זה ב-12 החודשים הקודמים. ביו”ש היו גם כ-1,800 דירות שבנייתן הסתיימה ב-12 החודשים האחרונים, וניתנו בו היתרי בנייה ל-3,715 דירות חדשות. 

ניתוח נתוני הלמ”ס שבוצע בחברת שיווק הנדל”ן דרא, מגלה כי יו”ש הוא כבר לא רק צמודי קרקע – הבנייה הרוויה מתרחבת, ובהתאם המחירים עולים.

אם בעבר הבנייה ביהודה ושומרון התמקדה בעיקר בצמודי קרקע, בשנים האחרונות החלו להיבנות יותר ויותר דירות בבנייה רוויה. במחצית הראשונה של 2022 החלו להיבנות ביו”ש כ-470 דירות צמודי קרקע (בניינים בני 1-2 קומות), עוד 236 דירות החלו להיבנות בבניינים בני 3 קומות, כ-320 דירות בבניינים בני 4 קומות, כ-100 דירות בבניינים בני 5 קומות, ועוד כ-200 דירות בבניינים בני 6-9 קומות.

דרור אוהב ציון, מנכ”ל ובעלי חברת שיווק הנדל”ן דרא, המשווקת ביו”ש 6 פרויקטים ובהם כ-500  יחידות דיור, מציין כי “בשנים האחרונות נפרצו גבולות מחיר חדשים באזור יו”ש ונשברו תקרות זכוכית מבחינת מחירי מכירה של דירות ובתים. הביקוש מתרכז בעיקר בישובים הממוקמים בחלק המערבי של יו”ש, בקרבת ערים גדולות והנגישים מבחינת תחבורה. בחלק מהישובים ניתן למצוא כיום גם בתים פרטיים וגם דירות בבניה רוויה. הרכישה בישובים אלו היא רכישה על בסיס כלכלי של משפחות המחפשות איכות חיים ומחיר נוח. אנחנו נתקלים יותר ויותר במשפחות אשר פעם לא חשבו על יו”ש כאלטרנטיבה והיום רואות ביו”ש מקום לגיטימי לרכישה”.

נתי כרמי, משנה למנכ”ל חברת תצפית נדל”ן הבונה ביו”ש, מחזק את דברי אוהב ציון ואומר כי “אזור יהודה ושומרון הפך ל’גוש דן המזרחי’ של מדינת ישראל. מדובר ברצועה עצומה שיש בה עתודות קרקע משמעותיות למדינה, בקרבה משמעותית למרכזי תעסוקה ממערב. באמצעות הבנייה ביו”ש, המדינה מצליחה לחבר בין מזרח למערב בישראל, ובכך לא מעמיסה על כבישי האורך המרכזיים מצפון לדרום, מאפשרת נגישות גבוהה, גיוון בתמהיל הדירות והן במחירים, ומושכת אוכלוסיה איכותית לרכוש שם דירות. זה נותן אופק משמעותי למדינה שמשבקשת לפזר את הביקושים”.

אוהב ציון וכרמי צופים המשך התפתחות ובנייה ביהודה ושומרון, עקב מחירי הדירות המאמירים במרכז והמחסור החמור בדירות שם, כמו גם הודות לפיתוח תשתיות ביו”ש. “מי שירצה לגור במחיר שפוי ובדירה אטרקטיבית מבחינת תמהיל, מפרט ואיכות, ובצפיפות נמוכה לדונם, יוכל לקבל את זה רק ביהודה ושומרון. המצב הביטחוני לא ירתיע, כי עובדה בשטח – האוכלוסיה ביו”ש רק גדלה, זה קורה כיום ויקרה בעתיד, ולא רק מטעמי אידאולוגיה”, לדבריהם.

בנייה יהודה ושומרון נדל''ן
« פוסט קודם
פוסט הבא »

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר: avihai.zoomat@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אשדוד אשקלון באר שבע בנייה דיור ציבורי דירה בהנחה דירה חדשה דירות הסכם גג השקעה השקעה בנדל"ן השקעות השקעות נדל"ן התחדשות עירונית חיפה חריש יואב גלנט יזמות נדל"ן יחידות דיור ירושלים לוד מחירי הדיור מחיר למשתכן מקרקעי ישראל משה כחלון משכנתא משרד הבינוי והשיכון משרדים נדל''ן ניר שמול נתניה עורך דין עיצוב הבית פינוי בינוי פריפריה פתח תקווה קבלן רמ"י רמת גן רשות מקרקעי ישראל שיפוץ שר הבינוי והשיכון שר הבינוי והשיכון יואב גלנט תל אביב תמ"א 38
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס